Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na ciasto z jabłkami. To jedno z tych ciast, które korci by upiec od pierwszej chwili, bez zagniatania, bez miksera, bez ucierania. Prościzna! Ciasto wychodzi za każdym razem, ładnie się prezentuje i smakuje wyśmienicie. Polecam!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1145
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3312
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 837
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1145
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3312
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 837
Składniki
Mąkę, cukier, kaszę i proszek przesiać i wymieszać. Podzielić na 3 równe części.
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tortownicę o średnicy 23 wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Boki wysmarować masłem.
Na dno formy wysypać jedną część suchych składników, na nie rozłożyć połowę jabłek (każdą warstwę jabłek można oprószyć delikatnie cynamonem, jeśli lubicie).
Następnie wysypać drugą część suchych składników, rozłożyć równomiernie resztę jabłek. Na wierzch wysypać ostatnią porcję suchych składników.
Masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i równomiernie rozłożyć na wierzchu ciasta. Piec w temperaturze 180ºC przez około 60 minut.