Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta domowa szarlotka.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1348
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1811
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 289
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 608
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1348
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1811
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 289
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 608
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na niewielkie kawałki, razem z cukrem i cukrem waniliowym lekko podsmażyć, dodać cynamon.
Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia bezpośrednio na stolnicę , dodać cukier, cukier waniliowy oraz masło. Całość posiekać nożem. Dodać 3 żółtka i jedno całe jajko. Zagnieść szybko ciasto i podzielić na dwie części.
Jedną część rozwałkować i położyć na blaszce. Wyłożyć jabłka. Na jabłka położyć ubite na sztywno białka z 3 jaj z dodatkiem 1/4 szklanki cukru.
Na wierzch położyć drugą część rozwałkowanego ciasta. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 1 godzinę w temp 175-180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.