Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta domowa szarlotka.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8671
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8671
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na niewielkie kawałki, razem z cukrem i cukrem waniliowym lekko podsmażyć, dodać cynamon.
Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia bezpośrednio na stolnicę , dodać cukier, cukier waniliowy oraz masło. Całość posiekać nożem. Dodać 3 żółtka i jedno całe jajko. Zagnieść szybko ciasto i podzielić na dwie części.
Jedną część rozwałkować i położyć na blaszce. Wyłożyć jabłka. Na jabłka położyć ubite na sztywno białka z 3 jaj z dodatkiem 1/4 szklanki cukru.
Na wierzch położyć drugą część rozwałkowanego ciasta. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 1 godzinę w temp 175-180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.