Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta domowa szarlotka.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35755
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1224
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6062
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35755
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1224
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6062
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na niewielkie kawałki, razem z cukrem i cukrem waniliowym lekko podsmażyć, dodać cynamon.
Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia bezpośrednio na stolnicę , dodać cukier, cukier waniliowy oraz masło. Całość posiekać nożem. Dodać 3 żółtka i jedno całe jajko. Zagnieść szybko ciasto i podzielić na dwie części.
Jedną część rozwałkować i położyć na blaszce. Wyłożyć jabłka. Na jabłka położyć ubite na sztywno białka z 3 jaj z dodatkiem 1/4 szklanki cukru.
Na wierzch położyć drugą część rozwałkowanego ciasta. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 1 godzinę w temp 175-180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.