Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta domowa szarlotka.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3886
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19798
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2944
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4070
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3886
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19798
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2944
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4070
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na niewielkie kawałki, razem z cukrem i cukrem waniliowym lekko podsmażyć, dodać cynamon.
Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia bezpośrednio na stolnicę , dodać cukier, cukier waniliowy oraz masło. Całość posiekać nożem. Dodać 3 żółtka i jedno całe jajko. Zagnieść szybko ciasto i podzielić na dwie części.
Jedną część rozwałkować i położyć na blaszce. Wyłożyć jabłka. Na jabłka położyć ubite na sztywno białka z 3 jaj z dodatkiem 1/4 szklanki cukru.
Na wierzch położyć drugą część rozwałkowanego ciasta. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 1 godzinę w temp 175-180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.