Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta domowa szarlotka.
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 451
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 451
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na niewielkie kawałki, razem z cukrem i cukrem waniliowym lekko podsmażyć, dodać cynamon.
Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia bezpośrednio na stolnicę , dodać cukier, cukier waniliowy oraz masło. Całość posiekać nożem. Dodać 3 żółtka i jedno całe jajko. Zagnieść szybko ciasto i podzielić na dwie części.
Jedną część rozwałkować i położyć na blaszce. Wyłożyć jabłka. Na jabłka położyć ubite na sztywno białka z 3 jaj z dodatkiem 1/4 szklanki cukru.
Na wierzch położyć drugą część rozwałkowanego ciasta. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 1 godzinę w temp 175-180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.