Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche ciasto,owocowe nadzienie i bezowa pianka,pychotka
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Składniki
Z mąki,4 łyżek cukru,cukru waniliowego,masła i jajka zagnieść kruche ciasto i wstawić do lodówki na godzinę.Jabłka zagotować,budynie wymieszać z sokiem pomarańczowym i wlać do jabłek cały czas mieszając pogotować z 5 minut i odstawić do wystygniecia.Ciasto wyjąć z lodówki i delikatnie rozwałkować wyłożyć dno i boki tortownicy posypać bułka tartą i rónomiernie rozłożyć masę jabłowo-budyniową.piec w 170 stopniach ok. 45 minut.Białka ubić na sztywno następnie powoli dosypywać cukier i miksować aż się cukier rozpuści.Po 45 minutach wyjąć ciasto z piekarnika wyłożyć pianę z białek i wstawić ponownie do piekarnika na 40 minut skręcając temp. piecyka do 100 stopni,po 40 minutach wyłączyć piekarnik zostawić w nim ciasto aż do ostygniecia .Życzę smacznego.