Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe połączenie jabłek i bakalii
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1634
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6151
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8952
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1634
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6151
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8952
Składniki
mąkę zmieszać z proszkiem,dodać margarynę posiekać
dodać żółtka,cukier puder,cukier wanilinowy,śmietanę oraz startą skórkę z cytryny
jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach,nadmiar soku odcisnąć
na wysmarowaną tłuszczem blaszkę(25x35)wyłożyć połowę ciasta,posypać równomiernie rodzynki,jabłka,orzechy i cynamon
przykryć drugą częścią ciasta,nakłuć widelcem w kilku miejscach.Piec 45-50 min. w temp.180-200 st.ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem