Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe połączenie jabłek i bakalii
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 696
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4182
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17425
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3269
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 224
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 696
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4182
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17425
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3269
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 224
Składniki
mąkę zmieszać z proszkiem,dodać margarynę posiekać
dodać żółtka,cukier puder,cukier wanilinowy,śmietanę oraz startą skórkę z cytryny
jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach,nadmiar soku odcisnąć
na wysmarowaną tłuszczem blaszkę(25x35)wyłożyć połowę ciasta,posypać równomiernie rodzynki,jabłka,orzechy i cynamon
przykryć drugą częścią ciasta,nakłuć widelcem w kilku miejscach.Piec 45-50 min. w temp.180-200 st.ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem