Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe połączenie jabłek i bakalii
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 13
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1019
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2608
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13335
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 13
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1019
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2608
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13335
Składniki
mąkę zmieszać z proszkiem,dodać margarynę posiekać
dodać żółtka,cukier puder,cukier wanilinowy,śmietanę oraz startą skórkę z cytryny
jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach,nadmiar soku odcisnąć
na wysmarowaną tłuszczem blaszkę(25x35)wyłożyć połowę ciasta,posypać równomiernie rodzynki,jabłka,orzechy i cynamon
przykryć drugą częścią ciasta,nakłuć widelcem w kilku miejscach.Piec 45-50 min. w temp.180-200 st.ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem