Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na zachcianki rodziny :-)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3532
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 841
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1067
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 154
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3532
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 841
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1067
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 154
Składniki
Jabłka ścieramy na wiórka(ja robię to w robocie więc szybko) i odciskamy sok. Z pozostałych składników zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na dwie równe części. Jedną część wylepiamy na blaszkę (nie bardzo da się je rozwałkować więc lepimy i rozciągamy na całej blaszce. Następnie wysypujemy jabłka potrzepujemy cynamonem. Z pozostałej części ciasta rolujemy wałki i układamy w kratkę. Tam gdzie są okienka wrzucamy borówkę mogą być świeże jak i mrożone. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na około 190 stopni od 45-60 minut.
Jak ostygnie mozna potrzepać cukrem ja tego nie robię i jest pyszny