Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 110
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 618
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3461
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4143
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 110
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 618
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3461
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4143
Składniki
Ugotować 2 budynie w 2 szklankach mleka i zostawić do wystygnięcia.
Z mąki ,żółtek, 1 szklanki cukru, margaryny i śmietany- zagnieść ciasto.
Wyłożyć blaszkę - standartowej wielkości- ciastem, ułożyć na nim jabłka. Pozostawić 1/3 ciasta na wierzch.
Ubić białka na sztywno i dodać pozostały cukier.
Do wystygniętego budyniu dodać ubitą pianę i delikatnie zmiksować.
Na jabłka wylać masę budyniową i przykryć pozostałym ciastem.
Wystawić do piekarnika i piec ok 1 godz. w zależności od piekarnika. Gorącą szarlodkę można podawać z lodami .