Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 24
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 92
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 95
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 24
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 92
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 95
Składniki
Ugotować 2 budynie w 2 szklankach mleka i zostawić do wystygnięcia.
Z mąki ,żółtek, 1 szklanki cukru, margaryny i śmietany- zagnieść ciasto.
Wyłożyć blaszkę - standartowej wielkości- ciastem, ułożyć na nim jabłka. Pozostawić 1/3 ciasta na wierzch.
Ubić białka na sztywno i dodać pozostały cukier.
Do wystygniętego budyniu dodać ubitą pianę i delikatnie zmiksować.
Na jabłka wylać masę budyniową i przykryć pozostałym ciastem.
Wystawić do piekarnika i piec ok 1 godz. w zależności od piekarnika. Gorącą szarlodkę można podawać z lodami .