Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25570
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2555
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1281
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25570
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2555
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1281
Składniki
Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Białka oddzielić od żółtek, ubić białka.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, powoli wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać pianę z białek.
Ugotować budynie. 3/4 ciasta dać na formę, na to jabłka, gorący budyń. Jak budyń przestygnie dać na niego resztę ciasta, rozsmarować.
Piec w temp. 180stopni około godziny.
SMACZNEGO!