Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30865
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3613
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3702
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30865
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3613
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3702
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Składniki
Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Białka oddzielić od żółtek, ubić białka.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, powoli wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać pianę z białek.
Ugotować budynie. 3/4 ciasta dać na formę, na to jabłka, gorący budyń. Jak budyń przestygnie dać na niego resztę ciasta, rozsmarować.
Piec w temp. 180stopni około godziny.
SMACZNEGO!