Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do popołudniowej kawy. Łatwe do wykonania, zawsze się udaje. Smakuje wszystkim .
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105461
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 92
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4552
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105461
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 92
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4552
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Składniki
Ciasto kruche: Z mąki, 1/2 szklanki cukru, cukru z wanilią, masła (pokrojonego na małe kawałki), żółtek i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Pozostałą częścią ciasta wykleić blachę o wymiarach 24cmX36cm wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem w kilku miejscach. Podpiec 10 minut w piekarniku
Jabłka obrać , pokroić w ósemki , włożyć do garnka, dodać 1/4 szklankę cukru, dolać 1/4 szklanki wody , przesmażyć , pod koniec dodać cynamon, wystudzić.
Ubić białka ze szczyptą soli , dodać 1/4 szklanki cukru dalej ubijać aż cukier się rozpuści. Dodać budyń i lekko wymieszać łyżką.
Na ciasto wyłożyć przestudzone jabłka, na jabłka ubitą pianę z budyniem, na pianę zetrzeć na tarce ciasto wyjęte z zamrażalnika. Włożyć do piekarnika na 40 minut. Temperatura pieczenia 180 stopni C.