Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67464
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1847
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67464
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1847
Składniki
make z mzsłem posiekać nożem
żółtka,cukier cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną
do mąki dodać resztę składników i wyrobić ciasto,wstawić do lodówki(ja nie zawsze wkładam i też jest dobre)
jabłka obrać zetrzeć na tarce,wiśnie odsączyć z syropu
połowęciastawyłożyć w brytfance,poukładać jabłka na jabłka rozłożyć wiśnie posypać cukrem i cynamonem
przykryć drugim kawałkiem ciastai iponakłuwać widelcem
piec w temp 200-220 przez 30-40 min