Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 317
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 486
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1198
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 317
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 486
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1198
Składniki
make z mzsłem posiekać nożem
żółtka,cukier cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną
do mąki dodać resztę składników i wyrobić ciasto,wstawić do lodówki(ja nie zawsze wkładam i też jest dobre)
jabłka obrać zetrzeć na tarce,wiśnie odsączyć z syropu
połowęciastawyłożyć w brytfance,poukładać jabłka na jabłka rozłożyć wiśnie posypać cukrem i cynamonem
przykryć drugim kawałkiem ciastai iponakłuwać widelcem
piec w temp 200-220 przez 30-40 min