Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
make z mzsłem posiekać nożem
żółtka,cukier cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną
do mąki dodać resztę składników i wyrobić ciasto,wstawić do lodówki(ja nie zawsze wkładam i też jest dobre)
jabłka obrać zetrzeć na tarce,wiśnie odsączyć z syropu
połowęciastawyłożyć w brytfance,poukładać jabłka na jabłka rozłożyć wiśnie posypać cukrem i cynamonem
przykryć drugim kawałkiem ciastai iponakłuwać widelcem
piec w temp 200-220 przez 30-40 min