Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szarlotka na kruchym spodzie z dużymi kawałkami jabłek. Wiemy, że jesienią najlepsze jabłka do szarlotki to antonówki. Polecam.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38441
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 394
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 158
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9242
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38441
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 394
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 158
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9242
Składniki
Do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia dodajemy starte na tarce masło. Rozcieramy w dłoniach lub siekamy w celu połączenia. Dodajemy pozostałe składniki 2/3 ciasta wykładamy na spód blaszki (25x40cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Jedno i drugie ciasto chłodzimy w lodówce. W tym czasie przygotowujemy jabłka. Usuwamy gniazda nasienne. Jabłka dzielimy na ósemki. Posypujemy cukrem i cynamonem, mieszamy i odstawiamy na około 30 min. Na spód ciasta wykładamy jabłka. Górę przykrywamy 1/3 rozwałkowanego ciasta. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C. Ciepłe podajemy z lodami.