Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka z kremem budyniowym"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Składniki
ciasta siekamy na stolnicy. Szybkimi ruchami zagniatamy ciasto, dzielimy na pół. Jedną część wkładamy do zamrażalnika, drugą częścią wylepiamy dno wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 22 x 27 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy 12-15 minut w 180oC.
Z mleka, proszku budyniu i masła gotujemy budyń, studzimy przykryty folią, aby nie powstał kożuch.
Białka ubijamy. Gdy piana jest już sztywna, wsypujemy cukier i ubijamy, aż masa będzie lśniąca. Delikatnie mieszamy z zimnym budyniem.
Starte na jarzynowej tarce jabłka wykładamy na spód, jabłka przykrywamy kremem budyniowym. Na krem ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika lub rękami robimy z niego kruszonkę. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180oC.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji 1 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 329 kcal Białko 7,1 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 54 g.Źródło: Rewia