Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie delikatna szarlotka ma kruchym cieście z dodatkiem majonezu
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7020
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30571
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29301
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7020
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30571
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29301
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do uzyskania nieco jaśniejszej masy (kilka minut). Dodaj majonez, żółtka i ponownie zmiksuj. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia i zmiksuj do połączenia. Ciasto owiń folią spożywczą i uformuj w kształt kuli, włóż do lodówki na ok. 60 min.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, pozostaw na kilka minut żeby puściły sok. Następnie jabłka odciśnij z nadmiaru soku i wymieszaj z cynamonem.
Połową schłodzonego ciasta wylep dno blaszki. Na to wyłóż starte jabłka i wyrównaj. Na górę wyłóż drugą połowę ciasta, odrywając małe kawałki i rozpłaszczając w dłoniach. Gotowe ciasto upiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 min (grzałka góra-dół). Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem.