Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szarlotka z pianką i ananasem"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 151
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 151
Składniki
Biszkopt: białka ubijaj, dodając cukier i żółtka. Wsyp obie mąki, wymieszaj. Przełóż do tortownicy (O 21 cm) wyłożonej na dnie papierem (boków nie smaruj). Piecz ok. 20 minut w 180°C.
Mus: odlej pół szklanki zalewy z ananasów. Resztę wymieszaj z musem jabłkowym, pokrojonym w kostkę ananasem i rozpuszczoną żelatyną. Nasącz ciasto, przykryj musem. Wstaw do lodówki.
Pianka: kremówkę ubij z cukrem, zmiksuj z jogurtem i rozpuszczoną ciepłą żelatyną. Wymieszaj. Rozsmaruj na musie.Źródło: Chwila dla Ciebie