Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiacie smak ciepłej szarlotki, ale nie macie czasu na pieczenie? A może szukacie szybkiego, sprawdzonego przepisu na słodki deser? Jeśli tak, koniecznie skorzystajcie z naszej propozycji. Trzy proste składniki, kilka minut roboty i gotowe. Idealna propozycja dla początkujących kucharzy.
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5437
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 85
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 179
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 964
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5437
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 85
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 179
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 964
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 260
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki, wydrążamy środek i kroimy na cienkie plasterki.
Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na pół i przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Na środek każdego płata ciasta układamy plasterki jabłek (zostawiamy około 1 cm odstępu do krawędzi ciasta). Jabłka oprószamy cynamonem. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) na około 30 minut.
Upieczone szarlotki wyjmujemy z piekarnika, studzimy na kratce. Przed podaniem możemy oprószyć je cukrem pudrem.