Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiacie smak ciepłej szarlotki, ale nie macie czasu na pieczenie? A może szukacie szybkiego, sprawdzonego przepisu na słodki deser? Jeśli tak, koniecznie skorzystajcie z naszej propozycji. Trzy proste składniki, kilka minut roboty i gotowe. Idealna propozycja dla początkujących kucharzy.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 176
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 176
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki, wydrążamy środek i kroimy na cienkie plasterki.
Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na pół i przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Na środek każdego płata ciasta układamy plasterki jabłek (zostawiamy około 1 cm odstępu do krawędzi ciasta). Jabłka oprószamy cynamonem. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) na około 30 minut.
Upieczone szarlotki wyjmujemy z piekarnika, studzimy na kratce. Przed podaniem możemy oprószyć je cukrem pudrem.