Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od mojej Przyjaciółki- Sąsiadki. Trochę go zmodyfikowałam, żeby ciasto było mniej kaloryczne ;). Ten deser zawsze budzi we mnie miłe wspomnienia.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5930
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8322
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5709
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5930
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8322
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5709
Składniki
Ciasto Wszystkie składniki wkładamy do miski i robimy kruszonkę.
Ciasto dzielimy na pół. Jedną cześć wykładamy do formy i układamy na niej połówki śliwek. Śliwki posypujemy 3 łyżkami bułki tartej. Następnie na śliwki wykładamy przecier jabłkowy wymieszany z pozostałą częścią bułki tartej. Na owoce wysypujemy resztę ciasta- kruszonki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach C.