Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od mojej Przyjaciółki- Sąsiadki. Trochę go zmodyfikowałam, żeby ciasto było mniej kaloryczne ;). Ten deser zawsze budzi we mnie miłe wspomnienia.
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 62
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 324
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 62
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 324
Składniki
Ciasto Wszystkie składniki wkładamy do miski i robimy kruszonkę.
Ciasto dzielimy na pół. Jedną cześć wykładamy do formy i układamy na niej połówki śliwek. Śliwki posypujemy 3 łyżkami bułki tartej. Następnie na śliwki wykładamy przecier jabłkowy wymieszany z pozostałą częścią bułki tartej. Na owoce wysypujemy resztę ciasta- kruszonki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach C.