Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podana na ciepło z lodami....bajecznie:-)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17752
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1845
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15539
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6968
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17752
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1845
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15539
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6968
Składniki
Do miski wkładamy: margarynę ,cukier ,6 zółtek ,makę , proszek do pieczenia, jogurt i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na około 1h do lodówki. W międzyczasie obieramy jabłka, kroimy je w talarki. Wrzucamy do garnka i dodajemy około 1/4 szkl wody, dusimy je. Po około 5 minutach, gdy jabłka wrzą, dodajemy cynamon i kaszę mannę. Na koniec wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do piany wsypujemy 0,5 szkl cukru. W sypujemy proszek budyniowy i delikatnie mieszamy. Ciasto wałkujemy, odkrawamy kawałek na posypanie wierzchu. Chłodzimy nadal. Rozkładamy ciasto na blaszkę , nakłuwamy widelcem. Wykładamy jabłka ostudzone i na jabłka ubitą pianę budyniową. Strzępimy resztę ciasta na pianę. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Smacznego:-)