Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szlachecki miodownik"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 239
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 239
Składniki
ok. 3 tyg. wcześniej; Porcja: 295 kcal; Cena porcji: ok. 1 zł;
Obie mąki wymieszaj z sodą i proszkiem. Miód stop z cukrem, masłem i 1/3 szkl. wody. Przestudź. Dodaj spirytus i wlej do sypkich składników. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Przełóż do szklanego naczynia. Przykryj ściereczką i odstaw w chłodne miejsce.
Po mniej więcej 2 tygodniach ciasto rozwałkuj. Placek ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 35 minut.
Placek zawiń w ściereczkę i odłóż na 10 dni. Potem oblej polewą i udekoruj bakaliami.Źródło: Naj