Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna tarta z masą z serków Bieluchów z malinami na kruchym spodzie. Aż ślinka cieknie
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 255
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21751
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 255
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21751
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki na ciasto i dobrze zagniatamy. Można ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Ja używałam zimnego masła i już nie schładzałam ciasta. Ciasto rozwałkowujemy i wkładamy do formy na tartę. Lekko dociskamy i wypełniamy ewentualne ubytki. Jeśli w cieście zrobi się dziura, zalepiamy ją. Spód ciasta nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 15 minut. Ciasto musi lekko się zarumienić.
Kiedy ciasto się piecze robimy masę. Z malin wyciągamy kilka najładniejszych do dekoracji. Jeśli tak jak ja, używacie mrożonych, odłóżcie je na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Mieszamy bieluchy z cukrami, jajkiem, mąką. Na końcu dodajemy maliny. Masę wylewamy na podpieczony spód ciasta.
Ciasto dopiekamy jeszcze 20 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Kiedy będzie ciepłe kładziemy na nim maliny.
Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Kiedy jest zimne nie kruszy się i można ładnie pokroić.