Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
10 minut - takiego czasu potrzeba do przygotowania tego ciasta, nie licząc oczywiście czasu pieczenia:). Bez miksera, bez sterty brudnych naczyń i kłopotów:).
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3606
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14997
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3606
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14997
Składniki
W jednej misce mieszamy ze sobą: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier. W drugiej misce mieszamy ze sobą: jajka, mleko, olej i dżem truskawkowy. Następnie do składników suchych wlewamy składniki mokre, mieszamy drewnianą łyżką wyłącznie do połączenia składników.
Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 12x30cm). Pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Czekoladę podgrzewamy z mlekiem do rozpuszczenia. Smarujemy nią przestudzone ciasto, posypujemy posypką cukrową. Zostawiamy do momentu aż polewa zastygnie.