Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybki piernik z bakaliami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 188
Składniki
Rozpuść w kąpieli wodnej masło, miód, cukier i 2-3 łyżki wody.
Wsyp do miski mąkę, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia. Dodaj jajka, śmietanę i ostudzoną miodową masę. Wymieszaj mikserem. Dodaj bakalie.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Formę posmaruj odrobiną masła, przełóż do niej ciasto na piernik. Piecz w piekarniku 60-70 minut (sprawdź patyczkiem: gdy ciasto jest upieczone, będzie suchy i czysty).
Rozwałkuj masę marcepanową między warstwami folii. Foremką do ciasta wykrój gwiazdki różnej wielkości i ułóż na ostudzonym pierniku.
Dla 10 osób, 3 zł porcja, czas 80 min, 360 kcal.Źródło: Olivia