Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 211
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 211
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 63
Składniki
Na dnie średniej tortownicy (wyłożonej folia aluminiową) układamy biszkopty jeden koło drugiego.
W rondlu rozpuszczamy pokruszone krówki - 150 gram, dodając pół szklanki wody. gdy masa się zagotuje dodajemy 3 łyżki żelatyny i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia.
Wystudzoną masę miksujemy razem z jogurtami i dodajemy 100 gram krówek pokrojonych w kostkę. wylewamy do przygotowanej tortownicy ładnie wyrównując wierzch.
W rondelku rozpuszczamy pozostałe 150 gram krówek i jak masa przestygnie robimy z niej esy floresy na powstałym serniku. Gotowe ciasto wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
Smacznego!!!