Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szybki torcik bez pieczenia"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8693
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4679
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 757
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8693
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4679
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 757
Składniki
Jabłka obierz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. W garnku zagotuj sok z goździkami, laskami cynamonu oraz 2 gwiazdkami anyżu. Włóż jabłka z sokiem cytrynowym. Gotuj około 5 minut, odcedź. Usuń przyprawy.
Tortownicę wyłóż folią, umieść biszkopty i masę jabłeczną. Odcedzony sok połącz ze skrobią. Gotuj, mieszając, 5 minut. Gorącym płynem zalej jabłka oraz biszkopty (powstaną warstwy). Schładzaj 12 godzin. Ozdób kremówką i cynamonem.
Czas 30 min; porcja – 360 kcal, cena 2,20 zł, 8 porcji.Źródło: Świat kobiety