Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki biszkopt, ubita kremówka i truskawki. Świetne ciasto gdy mamy mało czasu a goście już pukają do drzwi. Polecam upiec biszkopt, przekroić gdy jest jeszcze ciepły na pół i dzięki temu wystygnie nam w kilka chwil.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36017
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1315
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1799
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36017
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1315
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1799
        
        
                Składniki
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przelać ciasto do tortownicy. Piec 20 minut do suchego patyczka. Biszkopt przeciąć na pół, odłożyć na kratkę do wystygnięcia. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Blat biszkopta nasączyć sokiem pomarańczowym, wyłożyć połowę kremówki, dodać kilka pokrojonych truskawek oraz stężałą galaretką. Przykryć drugim biszkoptem, nasączyć sokiem. Wyłożyć pozostałą śmietankę, dodać truskawki. Schłodzić. Ja dobrze nasączam biszkopt, dzięki temu nie muszę długo czekać na ciacho.