Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, coraz to inne. W 30 minut na poczęstunek dla niespodziewanych gości.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 846
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11720
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 846
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11720
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąc na stolnicy. Lekko rozwałkować, pociąć na kwadraty od 6-8 cm.
Na każdy kwadra nakładać zapiekane jabłka z brzoskwiniami. Można też inne owoce , w formie konfitury. według upodobania i smaku.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp 180*C przez ok. 20 min.
Wyjąc z piekarnika . Gdy przestygnie udekorować surowymi owocami np. winogrona i polać lukrem.
Smacznego :)