Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może za inspiruję was ciasteczkami z twarogiem, robi się je bardzo szybko a są tak pyszne że świetnie nadadzą się na nadchodzące święta i nie tylko. Polecam je serdecznie. Jeśli ktoś chce większą ilość wystarczy zwiększyć składniki. Mi zachciało się czegoś słodkiego więc je zrobiłam na próbę i nie żałuję efekt przeszedł moje możliwości a i rodzina zachwycona.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Do miseczki dodać twaróg w kostkach miałam półtłusty oraz cukier kryształ. Wszystko połączyć ugniatając ze sobą widelcem.
Gotowe ciasto francuskie pociąć na dowolne kwadraty. Na każdy kwadrat położyć po łyżce przygotowanego twarogu, ręką zrobić z twarogu kulkę.
Następnie zwinąć boki do środka ( wszystko pokazane na zdjęciach ).
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć ciasteczka. Posmarować obficie każde ciasteczko roztrzepanym jajkiem. Posypać dość sporą ilością cukru cynamonowego ( można pominąć jeśli ktoś nie lubi cynamonu i posypać wtedy cukrem kryształ ).
Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec 40 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Ciasteczka są pyszne a połączenie twarogu z cynamonem rewelacja.