Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto do kawki
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 204
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 120
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 190
Pączki z mascarpone to pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu słodka przekąska...
Odsłon: 70
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1959
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 204
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 120
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 190
Pączki z mascarpone to pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu słodka przekąska...
Odsłon: 70
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1959
Składniki
Całe jajka ubij do białości z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj olej i śmietanę, oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Odłóż 4-5 łyżek białego ciasta, do pozostałego dodaj kakao i mleko, wymieszaj. Keksówkę o wymiarach 22x12 wyłóż papierem do pieczenia.
Na dno keksówki wyłóż połowę ciemnego ciasta, następnie jasne ciasto i na wierzch pozostałe ciemne ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 i piec około 35 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.