Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto do kawki
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 199
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2392
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4455
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 199
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2392
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4455
Składniki
Całe jajka ubij do białości z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj olej i śmietanę, oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Odłóż 4-5 łyżek białego ciasta, do pozostałego dodaj kakao i mleko, wymieszaj. Keksówkę o wymiarach 22x12 wyłóż papierem do pieczenia.
Na dno keksówki wyłóż połowę ciemnego ciasta, następnie jasne ciasto i na wierzch pozostałe ciemne ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 i piec około 35 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.