Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe, miękkie, wilgotne i delikatne. Bardzo proste w wykonaniu. Zrobicie je bez użycia miksera. Szybka, ale smaczna wersja :)
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 421
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5122
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3336
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 421
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5122
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3336
Składniki
Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć delikatnie ręcznikiem papierowym. Jajka wbić do miski, dodać olej, cukier i śmietanę. Wymieszać trzepaczką. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. Wymieszać do połączenia składników. Na koniec dodać marchewkę i jeszcze raz wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni 55 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.