Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe, miękkie, wilgotne i delikatne. Bardzo proste w wykonaniu. Zrobicie je bez użycia miksera. Szybka, ale smaczna wersja :)
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 32
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 48
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 357
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 32
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 48
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 357
Składniki
Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć delikatnie ręcznikiem papierowym. Jajka wbić do miski, dodać olej, cukier i śmietanę. Wymieszać trzepaczką. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. Wymieszać do połączenia składników. Na koniec dodać marchewkę i jeszcze raz wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni 55 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.