Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle efektowne ciasto, które sprawdzi się zarówno na święta wielkanocne, jak i inne ważne uroczystości rodzinne. Deser nie wymaga pieczenia. Jest lekki i mocno orzeźwiający, a to za sprawą mandarynek i pomarańczy. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 140
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1774
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 491
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15666
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 140
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1774
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 491
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15666
Składniki
Dwa opakowania galaretek przesypujemy do miski i zalewamy szklanką gorącej, przegotowanej wody. Galaretki mieszamy do rozpuszczenia. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Mandarynki i plastry pomarańczy odcedzamy z zalewy/syropu.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyścielamy folią spożywczą (spód i brzegi formy). Na bokach i spodzie formy rozkładamy plasterki pomarańczy oraz kawałki mandarynek.
Słodką śmietankę przelewamy do miski i ubijamy na sztywną pianę, następnie do masy dodajemy twaróg i przestudzone galaretki. Składniki miksujemy do połączenia. Następnie do masy dodajemy połamane na mniejsze kawałki biszkopty oraz pozostałą część mandarynek.
Masę przelewamy do formy. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki.
Na drugi dzień wyciągamy ciasto z lodówki. Zdejmujemy obręcz tortownicy. Do góry ciasta przykładamy paterę i przewracamy ciasto do góry nogami. Zdejmujemy folię spożywczą. Tak przygotowane ciasto jest gotowe do krojenia i serwowania gościom.