Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle efektowne ciasto, które sprawdzi się zarówno na święta wielkanocne, jak i inne ważne uroczystości rodzinne. Deser nie wymaga pieczenia. Jest lekki i mocno orzeźwiający, a to za sprawą mandarynek i pomarańczy. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116558
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1529
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1289
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116558
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1529
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1289
Składniki
Dwa opakowania galaretek przesypujemy do miski i zalewamy szklanką gorącej, przegotowanej wody. Galaretki mieszamy do rozpuszczenia. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Mandarynki i plastry pomarańczy odcedzamy z zalewy/syropu.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyścielamy folią spożywczą (spód i brzegi formy). Na bokach i spodzie formy rozkładamy plasterki pomarańczy oraz kawałki mandarynek.
Słodką śmietankę przelewamy do miski i ubijamy na sztywną pianę, następnie do masy dodajemy twaróg i przestudzone galaretki. Składniki miksujemy do połączenia. Następnie do masy dodajemy połamane na mniejsze kawałki biszkopty oraz pozostałą część mandarynek.
Masę przelewamy do formy. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki.
Na drugi dzień wyciągamy ciasto z lodówki. Zdejmujemy obręcz tortownicy. Do góry ciasta przykładamy paterę i przewracamy ciasto do góry nogami. Zdejmujemy folię spożywczą. Tak przygotowane ciasto jest gotowe do krojenia i serwowania gościom.