Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak sobie siedziałam i na szybko gofry wymyślałam, miały być ciasteczka z kremem ale jak na złość skończyły się jajka i mleko. Ale nie byłabym sobą gdybym dla bliskich nie wymyśliła coś na osłodę dnia. Pewnie już znacie ten sposób ale przysięgam wymyśliłam to cudo na poczekaniu, rodzinka szczęśliwa a dla mnie to najważniejsze.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 929
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17832
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 929
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17832
Składniki
Przygotować gotowe ciasto francuskie, przekroić je wzdłuż na dwa paski po 12,5 centymetra oraz w poprzek na trzy paski po 13,5 centymetra. W sumie z jednego ciasta wychodzi sześć kwadratów.
Gdy mamy już przygotowane kwadraty z obu ciast, rozgrzać gofrownice, położyć kwadrat ciasta i piec do ładnego zarumienienia. Moje piekły się dwie minuty ale każda gofrownica jest inna. Upieczone gofry studzić na kratce.
Upieczone i wystudzone na kratce gofry podałam z powidłami śliwkowymi. Wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Można podawać z czym macie ochotę. Takie gofry to szybkie rozwiązanie deserku dla dzieci i nie tylko. Może to nic specjalnego ale zawsze coś nowego.