Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak sobie siedziałam i na szybko gofry wymyślałam, miały być ciasteczka z kremem ale jak na złość skończyły się jajka i mleko. Ale nie byłabym sobą gdybym dla bliskich nie wymyśliła coś na osłodę dnia. Pewnie już znacie ten sposób ale przysięgam wymyśliłam to cudo na poczekaniu, rodzinka szczęśliwa a dla mnie to najważniejsze.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Przygotować gotowe ciasto francuskie, przekroić je wzdłuż na dwa paski po 12,5 centymetra oraz w poprzek na trzy paski po 13,5 centymetra. W sumie z jednego ciasta wychodzi sześć kwadratów.
Gdy mamy już przygotowane kwadraty z obu ciast, rozgrzać gofrownice, położyć kwadrat ciasta i piec do ładnego zarumienienia. Moje piekły się dwie minuty ale każda gofrownica jest inna. Upieczone gofry studzić na kratce.
Upieczone i wystudzone na kratce gofry podałam z powidłami śliwkowymi. Wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Można podawać z czym macie ochotę. Takie gofry to szybkie rozwiązanie deserku dla dzieci i nie tylko. Może to nic specjalnego ale zawsze coś nowego.