Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, które znikają w mig! W sam raz na piknik na zielonej trawce. Kilka składników, a tak wiele przyjemności :)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5884
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1345
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12645
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5884
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1345
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12645
Składniki
Mąkę pszenną, pełnoziarnistą i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, a następnie dodać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać i wyrabiać (najlepiej rękami) ciasto.
Z gotowego ciasta wykrawać foremkami małe ciasteczka.
Ciasteczka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem i startą czekoladą.
Ciasteczka piec do zarumienienia przez ok 7-10 min. w temp. 160-180 stopni.
Smacznego !!!