Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tiramisu można powiedzieć, iż jest to klasyka cukiernictwa sama w sobie. Pyszny i puszysty krem przełożony biszkoptami kawowymi plus kakao. Trudno oprzeć się takiemu smakołykowi. Często tiramisu ratuje mnie przed niezapowiedzianymi gości. Tym razem było podobnie. Pomysł akurat na ten deser powstał równie szybko, jak goście, którzy do mnie akurat mieli wpaść. Szybkie tiramisu w pucharku(bez jajek) tak bardzo posmakowało gościom, iż musiałam wydać porcję na wynos. Wniosek jest taki, iż spontaniczne desery są równie dobre jak te planowane. Polecam!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8791
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7586
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5177
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328367
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8791
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7586
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5177
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328367
Składniki
W gorącej wodzie rozpuszczamy kawę. Do kawy dodajemy alkohol. Odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone ucieramy z cukrem na gładki krem. Biszkopty maczamy w naparze i układamy na dnie pucharka. Na biszkoptach układamy krem i posypujemy kakałem. Następnie znowu maczamy biszkopty w naparze i układamy na kakao. Na biszkoptach układamy warstwę kremu i posypujemy kakao. Możemy udekorować listkiem mięty. Postępujemy tak z kolejnymi porcjami. Deser chłodzimy przynajmniej przez godzinę. Uwaga: Ilość porcji zależna jest wielkości pucharków.