Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 188
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 102
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 226
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2172
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 77
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 188
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 102
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 226
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2172
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 77
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 45
Składniki
Dwie tortownice 20 cm. Ciasto biszkoptowe. Całe jajka ubijamy z cukrem na puch. Mieszamy wszystkie suche składniki i porcjami dodajemy do jajek, mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy olej i ocet, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do dwóch tortownic wysmarowanych tłuszczem. Pieczemy około 20 minut. Studzimy. Tuż przed składaniem można spryskać biszkopt odrobiną herbaty cytrynowej.
Warstwa owocowa. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, dodajemy dżem, mieszamy. Zostawiamy do przestudzenia. Gdy galaretka zaczyna lekko gęstnieć i placki są przestudzone, możemy robić krem. Krem. Śmietana i serek powinny być schłodzone. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukry, kawę, delikatnie mieszamy. Ubitą śmietanę powoli dodajemy do wymieszanego serka. Składanie. -biszkopt -krem ( gdy zastygnie można wyłożyć warstwę owocową) -warstwa owocowa ( gdy zastygnie warstwa kremu) -krem -biszkopt Całość pokryć cieniutką warstwą kremu.