Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1295
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 231
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1295
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 231
Składniki
Dwie tortownice 20 cm. Ciasto biszkoptowe. Całe jajka ubijamy z cukrem na puch. Mieszamy wszystkie suche składniki i porcjami dodajemy do jajek, mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy olej i ocet, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do dwóch tortownic wysmarowanych tłuszczem. Pieczemy około 20 minut. Studzimy. Tuż przed składaniem można spryskać biszkopt odrobiną herbaty cytrynowej.
Warstwa owocowa. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, dodajemy dżem, mieszamy. Zostawiamy do przestudzenia. Gdy galaretka zaczyna lekko gęstnieć i placki są przestudzone, możemy robić krem. Krem. Śmietana i serek powinny być schłodzone. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukry, kawę, delikatnie mieszamy. Ubitą śmietanę powoli dodajemy do wymieszanego serka. Składanie. -biszkopt -krem ( gdy zastygnie można wyłożyć warstwę owocową) -warstwa owocowa ( gdy zastygnie warstwa kremu) -krem -biszkopt Całość pokryć cieniutką warstwą kremu.