Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 164
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 20
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 164
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 20
Składniki
Posiekać masło połączyć z mąką i 3 łyżkami cukru. Ucieramy palcami, tak żeby wyglądało jak kruszonka. Dodajemy wodę i zagniatamy. Wsadzamy do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu wałkujemy i wsadzamy do formy na tartę. Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni i pieczemy na złoty kolor
Żeby przygotować masę mieszamy śmietankę z resztą cukru i jajkiem. Masę wlać na ciepłe ciasto i piec kolejne 10 minut. Ubijamy białko i dodajemy do niego pokrojone brzoskwinie i 1 łyżkę cukru. Delikatnie mieszamy. Zwiększamy temp. do 200 stopni, wyjmujemy tartę i wylewamy brzoskwinię z pianą. Posypujemy łyżką cukru i pieczemy przez 20 minut.