Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ucierane kakaowo-imbirowe ciasto na kruchym cieście z dodatkiem dojrzałych gruszek. W sam raz na zimę i jesień :)
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2062
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 841
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 41
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17821
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 382
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2062
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 841
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 41
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17821
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 382
Składniki
Składniki na ciasto dokładnie zagniatamy. Gotowym ciastem wylepiamy formę o tarty uprzednio wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Gotową foremkę z ciastem wkładamy do lodówki na godzinę.
Nadzienie: Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajko i dokładnie miksujemy. Dodajemy mleko oraz przesianą mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia oraz imbirem i dokładnie wszystko łączymy. Gotową masę wylewamy na kruchy spód.
Gruszki obieramy, kroimy na 4 części i usuwamy gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę gruszki nacinamy wzdłuż prawie do końca i układamy na kakaowym cieście. Tak przygotowaną tartę pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Ostudzoną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)