Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pachnie a jeszcze lepiej smakuje :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9970
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2592
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1732
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 652
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3842
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9970
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2592
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1732
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 652
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3842
Składniki
Z maki, masla, cukru, soli i wody zagniesc ciasto. Owinac je folia i wlozyc do lodowki na minimum godzine czasu.
Jablka umyc, obrac, przekroic i wyciac gniazda nasienne. Pokroic na cwiartki, posypac cynamonem i ewentualnie cukrem (w zaleznosci od tego jak kwasnie sa jablka).
Po uplywie godziny wylepic ciastem forme do tart. Posypac ciasto posiekanymi orzechami laskowymi i ulozyc jablka.
Wstawic tarte do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na 40 minut.
W miedzyczasie wymieszac 2 lyzki dzemu morelowego z odrobina goracej wody tak aby powstal gesty syrop.
Po uplywie 20 minut pieczenia polac jablka syropem morelowym i dalej zapiekac.