Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pachnie a jeszcze lepiej smakuje :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Z maki, masla, cukru, soli i wody zagniesc ciasto. Owinac je folia i wlozyc do lodowki na minimum godzine czasu.
Jablka umyc, obrac, przekroic i wyciac gniazda nasienne. Pokroic na cwiartki, posypac cynamonem i ewentualnie cukrem (w zaleznosci od tego jak kwasnie sa jablka).
Po uplywie godziny wylepic ciastem forme do tart. Posypac ciasto posiekanymi orzechami laskowymi i ulozyc jablka.
Wstawic tarte do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na 40 minut.
W miedzyczasie wymieszac 2 lyzki dzemu morelowego z odrobina goracej wody tak aby powstal gesty syrop.
Po uplywie 20 minut pieczenia polac jablka syropem morelowym i dalej zapiekac.