Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pachnie a jeszcze lepiej smakuje :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Z maki, masla, cukru, soli i wody zagniesc ciasto. Owinac je folia i wlozyc do lodowki na minimum godzine czasu.
Jablka umyc, obrac, przekroic i wyciac gniazda nasienne. Pokroic na cwiartki, posypac cynamonem i ewentualnie cukrem (w zaleznosci od tego jak kwasnie sa jablka).
Po uplywie godziny wylepic ciastem forme do tart. Posypac ciasto posiekanymi orzechami laskowymi i ulozyc jablka.
Wstawic tarte do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na 40 minut.
W miedzyczasie wymieszac 2 lyzki dzemu morelowego z odrobina goracej wody tak aby powstal gesty syrop.
Po uplywie 20 minut pieczenia polac jablka syropem morelowym i dalej zapiekac.