Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję fajną, smaczną tartę z jagodami zanurzonymi w piance z kaszy manny.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10755
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13084
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10755
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13084
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4833
Składniki
Do mąki dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia oraz masło. Wszystko dokładnie zagnieść na gładkie ciasto, wstawić do lodówki by odpoczęło. Foremkę na tartę wysmarować tłuszczem, podsypać mąką, wylepić dno i ścianki ciastem, nakłuć widelcem powierzchnie. Wstawić do piekarnika na 20 minut i piec w 180 *. Zagotować mleko, wsypać kaszę i gotować na małym ogniu do zgęstnięcia, przestudzić. Ubić białka na sztywno z cukrem, dodać do przestudzonej ale ciepłej kaszy, którą też chwilkę ucieramy mikserem i dokładnie mieszamy, wsypujemy jagody. Na upieczone ciasto wykładamy piankę, możemy na wierzch posypać jeszcze troszkę jagód. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut w 170 *.
SMACZNEGO