Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta kukurydziana z cebulą"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Ciasto: po szklance mąki kukurydzianej i pszennej, 5 dag drożdży, pół szklanki mleka, sól, jajko, pół kostki masła.
Ponadto: 3 czerwone cebule, puszka kaparów w oleju
Ciasto: mleko podgrzej, dodaj drożdże, utrzyj. Dodaj 2 łyżki mąki pszennej, wyrób, odstaw na 20 minut.
Masło stop, ostudź. Do obu mąk dodaj łyżeczkę soli, jajko, masło i rozczyn drożdżowy. Zagnieć, odstaw na 30 minut.
Ciastem wyłóż blachę, ułóż pokrojone cebule i kapary. Piecz 25-30 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 4 cena za porcję: 2,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie