Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta makowo-serowa"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5387
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9203
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 112
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5387
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9203
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 112
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Przesianą mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz jajko, szybko zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki ok. 60 minut. 3 ciasta rozwałkuj i wyłóż nim dno oraz boki tortownicy. Wstaw do lodówki.
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. Do miski włóż twaróg, dodaj jajka oraz cukier, zmiksuj. Na koniec dodaj masę makową, wymieszaj.
Na schłodzonym cieście rozłóż śliwki i przykryj je masą twarogowo-makową. Z pozostałego ciasta zrób kruszonkę i posyp nim wierzch tarty. Piecz 50-60 minut w temperaturze 180°C. Gdy wystygnie, wyjmij z formy i oprósz cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie