Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z ekologicznymi z działki malinami inspirowana przepisem Ewy Wachowicz :) polecam idealny deser na letnie dni .
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 472
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242694
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 472
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242694
Składniki
Na początku przygotowujemy kruche ciasto: na blat stołu wysypujemy mąkę, cukier, dodajemy pokrojoną wcześniej schłodzoną margarynę, szczyptę soli oraz żółtka i wszystko zagnieść na ciasto. Wstawić do lodówki na jakiś czas.
Zimne ciasto rozwałkować i przenieść na formę od tarty. Następnie widelcem zrobić dziurki na cieście aby ciasto nie wyrosło. Następnie wyłożyć folię aluminiową lub papierem do pieczenia i wsypać groch lub fasolę. Tak przygotowaną formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po 15 minutach zdjąć folię aluminiową z grochem i piec dalej same ciasto przez kolejne 15 minut na złoty kolor.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ostudzamy i dodajemy do zimnego serka mascarpone i razem miksujemy. Następnie śmietankę 36 procent ubijamy na sztywno dodajemy do niej cukier wanilinowy i łączymy z masą serową. Krem wstawiamy na około 20 minut do lodówki, następnie wykładamy go na ostudzone ciasto i wyrównujemy. Układamy oczyszczone maliny na krem. Ja dodatkowo posypałam swoją tartę odrobiną startej czekolady mlecznej.