Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki w pełni. Więc należy z nich korzystać :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6209
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8726
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6209
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8726
Składniki
Przygotuj formę o śr. 22 cm. Składniki z spód zagniatamy ze sobą. Masa będzie mało zwarta, taka ma być. Wykładamy nią formę na tartę. Oblepiamy boki i pieczemy 20 minut w 150* Śliwki myjemy i drylujemy. Mieszamy z cukrem i skrobią. Masę wykładamy na gorące ciasto. Umieszczamy w piekarniku na 20 minut temp 150* Dzięki dodaniu skrobii, sok z owoców nie wsiąka w ciasto, a masa wygląda apetycznie i lekko żelowato. Gorąco polecam.