Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta serowa z różami"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1745
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1790
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1745
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1790
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Wsyp cukier, dodaj żółtko, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Jabłka umyj, przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne. Pokrój na plastry i układaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia tak, aby zachodziły na siebie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 15 minut.
Ciasto wyjmij, rozwałkuj, wylep nim formę, nakłuj widelcem i piecz 15 minut w piekarniku o temperaturze 180°C. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj ser i żółtka, ciągle miksując. Wsyp budyń, wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, połącz z masą.
Całość wylej na spód. Jabłka zwiń w różyczki, powciskaj je w tartę i piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień