Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta serowa z różami"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 47
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 351
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3616
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 47
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 351
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3616
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Wsyp cukier, dodaj żółtko, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Jabłka umyj, przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne. Pokrój na plastry i układaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia tak, aby zachodziły na siebie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 15 minut.
Ciasto wyjmij, rozwałkuj, wylep nim formę, nakłuj widelcem i piecz 15 minut w piekarniku o temperaturze 180°C. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj ser i żółtka, ciągle miksując. Wsyp budyń, wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, połącz z masą.
Całość wylej na spód. Jabłka zwiń w różyczki, powciskaj je w tartę i piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień