Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszła przepyszna,aromatyczna ,chrupiąca dzięki orzechom,lekko kwaskowa,to trzeba spróbować.Może nie za ciekawe ma kolory,ale nie zawsze co pięknie wygląda musi smakować:) Bardzo polecam:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4120
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11277
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13486
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5262
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4120
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11277
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13486
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5262
Składniki
Herbatniki zblendować,dodać roztopione masło i 1 jajko,wymieszać ręką. Formę do tarty wyłożyć masą herbatnikową. Twaróg zmiksować z dodatkiem 1 łyżki cukru,budyniu ,jajka i olejku. Masę serową kłaść łyżeczką na herbatniki,dać do nagrzanego piekarnika i piec około pół godz. Dzień wcześniej jabłka uprażyć z łyżką cukru.Na drugi dzień podgrzać je i dodać galaretkę agrestową,rodzynki,orzechy i skórkę pomarańczową. Zagotować i mieszać do rozpuszczenia galaretki.
Ciepłą masę jabłkową wyłożyć na podpieczone ciasto herbatnikowo-serowe. Wyrównać i dać w chłodne miejsce by masa stężała.
Smacznego życzę!