Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta szpinakowa z serem i truskawkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń, wylep nim dno oraz boki naczynia i ponakłuwaj widelcem. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
W tym czasie umyj liście szpinaku, po czym zeszklij je na maśle razem z posiekanym czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na koniec wymieszaj z jajkami.
Tak przygotowany farsz wyłóż na podpieczoną tartę, nadziej go kawałkami sera koziego, po czym ponownie włóż do gorącego piekarnika na 10 minut. Gotową potrawę udekoruj umytymi truskawkami.
<strong>Przepis nadesłała: Magda Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV