Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu :) Zawsze się udaje, wystarczą dobre chęci :)
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 790
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4241
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17652
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 790
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4241
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17652
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, masła, śmietany, cukru i ewentualnie jajka (bez jajka też może być ;)). włożyć do lodówki na 20 -30 min. Ciastem wylepić formę na tarte, piec około 30 min. w temperaturze 190-200 stopni. Pilnować żeby ciasto się nie wybrzuszało, w razie czego przekuć widelcem.
Upieczoną tartę wystudzić. W między czasie rozpuścić cytrynową galaretkę w szklance wody i przestudzić. Dodać pół szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego i wymieszać dokładnie. Banany pokroić na małe kawałki i wrzucić do galaretki, wymieszać. Całość wylać na ostudzoną tarte i pozostawić do zastygnięcia.
Gotową tartę udekorować ubitą śmietaną oraz rozpuszczoną czekoladą. Czekoladę ciemną połamać na cząstki , zalać odrobiną mleka, można dodać do smaku łyżkę adwokatu lub innego alkocholu. Białą czekolade również rozpuścić z mlekiem. Polać całość.
Smacznego :)