Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5327
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34491
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2146
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113811
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5327
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34491
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2146
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113811
Składniki
Ciasto: Mąkę mieszamy z masłem,solą,cukrem,wodą i olejem do konsystencji plasteliny,a następnie wkładamy do lodówki na 10 min. Ciasto rozwałkowujemy na ok 4-5 mm i wkładamy do foremki robiąc przy tym dziurki widelcem. Kładziemy na wierzch metalowe łyżeczki,aby ciasto nam nie urosło i wkładamy do piekarnika na ok 30 min na 200 stopni,a później zmniejszamy temperaturę do 160 stopni.
W tym czasie robimy galaretki. Oby dwa opakowania rozrabiamy w 500 ml wody. I czekamy aż wystygnie. Tak samo budyń z 500 ml mleka olewamy pół szklanki i rozrabiamy w tym proszek.Pozostałą ilość mleka zagotujemy z 3 łyżkami cukru.Następnie wlewamy rozrobiony budyń ze szklanki i mieszamy. Odkładamy do wystygnięcia.
Wyciągamy ciasto z piekarnika i po wystygnięciu budyniu ciasta i galaretki łączymy. Rozprowadzamy równo budyń,kładziemy malinki i zalewamy galaretką. Po stężeniu będzie gotowa do spożycia