Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ne zawiele czasu zabiera zrobienie tej tarty ,i na czasie bo gruszki są.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1699
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17875
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1928
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1699
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17875
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1928
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto.Schładzaj w lodówce ok.30min.Rozwałkuj i wylep nim wysmarowaną tłuszczem formę na tartę.Wstaw na 25 min. do piekarnika nagrzanego do tem .200st,
Śmietanę wymieszaj z serkiem ,cukrem i jajakami .Gruszki obierz ,podziel na połówki ,usuń gniazda nasienne .Wypukłą stronę owoców gęsto ponacinaj .Na podpieczony spód tarty wylej masę smietanową .Ułóż połówki gruszek.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałów. Piezcz jeszcze 35 min. w tem.180 st.