Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ne zawiele czasu zabiera zrobienie tej tarty ,i na czasie bo gruszki są.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 971
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13576
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 971
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13576
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto.Schładzaj w lodówce ok.30min.Rozwałkuj i wylep nim wysmarowaną tłuszczem formę na tartę.Wstaw na 25 min. do piekarnika nagrzanego do tem .200st,
Śmietanę wymieszaj z serkiem ,cukrem i jajakami .Gruszki obierz ,podziel na połówki ,usuń gniazda nasienne .Wypukłą stronę owoców gęsto ponacinaj .Na podpieczony spód tarty wylej masę smietanową .Ułóż połówki gruszek.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałów. Piezcz jeszcze 35 min. w tem.180 st.