Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z gruszkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,10 zł
Spód: zagnieć zwarte ciasto. Wylep nim natłuszczoną formę do tarty (25 cm), wstaw na 30 min do lodówki. Potem przykryj ciasto papierem, obciąż i wstaw na 10 min do piekarnika o temp. 180°C. Zdejmij papier z obciążeniem, piecz spód jeszcze 10-15 min.
Masa: ugotuj budyń z cukrem na mleku, gorący wymieszaj z masłem. Lekko przestudź, wylej na upieczony spód tarty.
Gruszki obierz, pokrój na ósemki. Na patelni stop masło, wsyp cukier. Potrząsaj patelnią, aż powstanie karmel. Włóż gruszki, obsmaż przez kilka minut. Oprósz cynamonem i ułóż na tarcie.Źródło: Chwila dla Ciebie