Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną i aromatyczną tartę z jabłkami i cynamonem oraz kratką na wierzchu. Tarta jest szybka w przygotowaniu i na pewno każdy poradzi sobie z jej przygotowaniem. Idealnie nadaje się na popołudniowe, jesienne dni.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. W rondelku roztopić masło, włożyć jabłka i smażyć chwilkę na średnim ogniu. Dodać cukier trzcinowy i cynamon i dusić pod przykryciem do miękkości jabłek. Nadzienie ostudzić.
Do miski przesiać mąkę, dodać posiekane zimne masło, jajko, cukier puder oraz sól i zagnieść ciasto. Z ciasta oderwać 1/3 i uformować dwie kule które owinąć folia i włożyć do lodówki na godzinę.
Po tym czasie większą kulę rozwałkować na placek i wyłożyć nim dno oraz boki natłuszczonej formy do pieczenia o średnicy 26 cm. Ciasto ponakłuwać i wyłożyć nadzienie jabłkowe.
Drugą kulę rozwałkować i pokroić na paski o szerokości 1 cm. Paski ułożyć na wierzchu ciasta tworząc kratkę.
Ciasto posmarować rozmąconym jajkiem. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.