Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z jabłkami i kruszonką"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105755
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5922
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105755
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5922
Składniki
Natłuść naczynie do pieczenia (24 cm).
Na ciasto wymieszaj mikserem mąkę, proszek do pieczenia, cukier i masło. Dodaj żółtko i wodę. Wymieszaj na gładkie ciasto.
Rozwałkuj ciasto na placek grub. 5 mm (podsypuj mąką) i przenieś do przygotowanego naczynia. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Na farsz wymieszaj jabłka, masło i cukier. Podgrzewaj, mieszając, 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyjmij z lodówki ciasto i przykryj je pergaminem. Dociąż papier suchymi ziarnami fasoli i wstaw ciasto do piekarnika. Piecz 20 minut.
Zdejmij z ciasta fasolę i pergamin, piecz jeszcze 5 minut.
Wymieszaj wszystkie kruszonki. Wyłóż uduszone jabłka na ciasto. Posyp je czarnymi porzeczkami i kruszonką. Piecz 35-40 minut, aż kruszonka się zezłoci. Podawaj z jogurtem lub sosem waniliowym.Źródło: Olivia