Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-10-2016
Polecam bardzo smaczną tartę
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8440
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2952
Polecam.
Odsłon: 1691
Polecam.
Odsłon: 491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8440
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2952
Polecam.
Odsłon: 1691
Polecam.
Odsłon: 491
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść.Owinąć w folię i dać do lodówki na 15 minut. Po tym czasie ciasto podsypać lekko mąką. Rozwałkować na "koło". Wyłożyć na blachę przy pomocy wałka. Piec 15 minut w 160* C. Gdy nasze ciasto się piecze, robimy budyń w/g przepisu na opakowaniu dodając cukier, żurawinę i startą skórkę z cytryny. Jabłka kroimy na połówki, wykrawamy gniazda nasienne i obieramy ze skórki. Kroimy w szachownicę układamy na budyniu i posypujemy cynamonem. Dociskamy. Ciasto ponownie umieszczamy w piekarniku i pieczemy 20 minut w 170* C